Оздравително-профилактични фитотампони ( Растителна свещичка )

лв.6,30

В нашите представи тампоните се асоциират с навита на руло  пресована целулоза за използване в критичните дни. Но съвременната индустрия на здравето предлага на жените друг  вариант – лечебни фитотампони. Те представляват сами по себе си уникален лечебно-профилактичен продукт, помагащ да се решат голямо количество проблеми не само в областта на  гинекологията, но и по отношение на общото оздравяване на женския организъм.

Фитотампоните са оздравителни продукти, произведени в Хонконг

 

Те не съдържат синтетични компоненти и изкуствени хормони. Билките, влизащи в състава в  лечебните изделия, растат в екологически чисти райони. Тяхната ефективност и безопасност е потвърдена от стандарта GMP и сертификатите от Китай, Русия, Украйна и Европейските страни.

 

 

 

Показания за прилагане

 

 • инфекциозно-възпалителни заболявания на органите на  пикочополовата система: вагинит, кандидоза, цервицит (възпаление на шийката на матката), ендометрит, ерозия, цистит
 • доброкачествени новообразувания в областта на малкия  таз (миоми, полипи, кисти, фиброми, фибромиоми, ендометриоза)
 • спиране на месечния цикъл, болезнена менструация
 • влошаване тонуса на тъканите на покочополовите органи, свличане
 • повишено ниво на замърсяване на организма
 • излишно тегло
 • хормонален дисбаланс
 • нарушение на микрофлората на влагалището и на червата
 • понижено либидо
 • постменструален синдром
 • профилактика на гинекологичните проблеми
 • нарушения на хормоналния баланс (нарушение на менструалния цикъл, болезнен цикъл, патологичен  климакс, сухота на влагалището и т.д.)
 • безплодие
 • незадържане на урината, свързано с пролапс на органите на малкия таз
 • мастопатия
 • патология на шийката на матката (ерозия, псевдоерозия, дисплазия, левкоплакия)

Изчерпан

Сравни

Описание

Основната насока на действие на фитотампоните е максималното очистване на органите на репродуктивната система от мъртви  частици, продукти на разпада, болестотворни бактерии, вируси, гъбички и токсични вещества.

                                                                                                           Състав

 • карамфил (бори се с маточните кръвотечения, убива  патогенните микроорганизми, отстранява атонията на матката)
 • ангелика (отстранява възпалението и отоците, нормализира  хормоналния фон; източник на фитоестрогени. С нея от древни времена лекуват много женски болести)
 • женшен (мощно тонизиращо средство, попълващо вътрешните енергийни резерви на организма. Ускорява  обменните процеси, засилва имунитета)
 • камфор (отстранява болезнените усещания, убива вирусите, гъбичките и бактерите, лекува и стимулира работата на надбъбречните жлези)
 • кора от нар (оказва жлъчегонен, пикочогонен, антибактериален ефект)
 • куркума (антиоксидант – бори се с възпаленията и уврежданията на микрониво)
 • тамян (помага да се неутрализира активността на раковите  клетки)
 • смирна (убива гъбичките Candida, вируси и бактерии, стимулира либидото, регулира цикъла)
 • дяволска уста (ефективно се бори с доброкачествените тумори, усилва кръвотока в органите на малкия таз)
 • хималайски люляк (помага да се балансира женският цикъл, да се отстранят гинекологичните възпаления)
 • смола от драконово дърво (неутрализира инфекциите, притежава противотуморно действие)
 • жълта софора (мощен спазмолитик, бори се с възпалителните процеси, убива микробите и вирусите, изравнява белтъчно-липидния баланс)

 

                                                                               Начин на приложение

При прилагане на фитотампоните е необходимо да се отчита  продължителността на менструалния цикъл: фитотампоните започват да се прилагат с 4-тия ден от началото на менструалния цикъл и прилагането им се прекратява 3 дни преди началото на  следващия менструален цикъл.

Всяка жена, която някога е използвала аналогични памучни  изделия, ще изпълни тази процедура без особена трудност.

Като начало следва да се проведе хигиенизиране на интимната  зона и да се освободи фитотампонът от индивидуалната опаковка. След това трябва да се заеме удобно положение. Главното е мускулите на перинеума да са разхлабени.

По-нататък е необходимо да се въведе изделието дълбоко във  влагалището (примерно на 7 см), така че да се разположи  между задния му свод и шийката на матката. Шнурът следва да се  изтегли навън. Ако тампонът е въведен правилно, то той въобще не се усеща.

Тампонът е нужно да се остави вътре в тялото за 3 дни. След неговото изваждане е крайно важно да се проведе промивка с  настойка от лайка или с разтвор от фурацилин (Нитрофурал). Това позволява да се изведат навън всички отстранени тъкани, токсини и патогенни микроорганизми.

Между поставянето на фитотампоните следва да се прави прекъсване от един ден, т.е. схемата изглежда така: 3 дни се използва тампон, след това един ден — почивка. След това се въвежда следващият.

 

 

                                                                        Противопоказания и ограничения

 

При използването на фитотампоните е важно да се помни, че, както и при всеки друг препарат, те имат и свои  противопоказания и особености на прилагане.

 

 1. Китайските фитотампони са предназначени изключително за вагинално приложение.
 2. Забранява се използването на един и същи фитотампон повече от 1 път.
 3. Използването на фитотампона не трябва да превишава 3 денонощия.
 4. Внимателно се използват при влошена коагулация на кръвта.
 5. С повишено внимание се използват при захарен диабет.
 6. Не се препоръчва да се използват при високо кръвно налягане.
 7. Забранява се поставянето на фитотампоните по време на менструация. Важно е терапията да се прекратити 3 денонощия преди началото, а новият етап на лечение да започне не по-рано от 3 дни след приключване на менструацията.
 8. Абсолютно противопоказано е използването по време на беременност! Действието на растителните компоненти е силно, по тази причина може да доведе до спонтанен аборт.
 9. По време на кърмене това лечебно средство също е забранено. Високата концентрация на активни вещества е способна да повлияе на състава на майчиното мляко. Тампонът може да провокира странични ефекти върху здравето на бебето.
 10. Даденият продукт не трябва да се ползва от девствени жени.
 11. При операция на репродуктивните органи, използването може да започне едва след 5-6 месеца. Преди прилагане се обърнете към лекар за потвърждение, че всички шевове са зараснали добре!
 12. Алергични реакции към съставките на тампоните изискват незабавна отмяна на лечението.
 13. Фитотампоните са несъвместими с приема на алкохол! Взаимодействието на компонентите на фитотампона със спирт, може да предизвика непредвидени реакции от страна на организма.
 14. В периода на използване на фитотампона, а също и в течение на 3 часа след неговото изваждане, не се препоръчва да се води полов живот. Сексуалните контакти са възможни три часа след изваждането на тампона и промивка.

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Оздравително-профилактични фитотампони ( Растителна свещичка )“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *